over deze blog

z

Mijn naam is Zeger Polhuijs, ik ben 33 jaar en woon in Rome, waar ik ‘fundamentele theologie’ studeer aan de Gregoriana, de pauselijke universiteit van de Jezuïeten (in 2020 rondde ik mijn studie theologie af aan de franciscaanse universiteit Antonianum). Op deze blog schrijf ik over mijn eigen ervaringen op de grenzen van kerk, geloof, en maatschappij, in het bijzonder over de Gemeenschap van Sant’Egidio. Ik ben ook te vinden op Twitter.

Ik ben geboren in Deventer, waar ik woonde tot ik naar Amsterdam verhuisde (met als uitzondering de periode na mijn examen waarin ik 3 keer een half jaar in de stad Pune in India doorbracht). De afgelopen jaren studeerde ik Sociale en Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Christianity & Society in Tilburg.

De eerste serie die ik op deze blog schreef, is het verhaal over hoe ik ertoe gekomen ben als 26-jarige student in Amsterdam de stap te zetten katholiek te worden – hier vindt je het overzicht van de verhalen in deze serie. Kijk in de tagcloud onderaan de site voor een overzicht van de verschillende onderwerpen waarover ik schrijf.

Deze blog is opgezet met behulp van Reinier van den Assum van Fox Creation, en met hulp van Michael Aranya.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *