Bisschoppen uit de hele wereld bezochten Sant’Egidio Rome

foto_Arsacal

Afgelopen week waren er hier in Rome zo’n 70 bisschoppen uit de hele wereld op bezoek bij de Gemeenschap van Sant’Egidio in Rome, voor de jaarlijkse ontmoeting voor bisschopen die vrienden zijn van de gemeenschap. Ze kwamen van alle continenten, de meesten uit Afrika.

Kerk van de barmhartigheid

Dit jaar was het thema: ‘The Church of Mercy‘.  Sprekers waren Andrea Riccardi (stichter vd Gemeenschap van Sant’Egidio; sprak over ‘de profetie van de barmhartigheid’, Marco Impagliazzo (president van de Gemeenschap van Sant’Egidio, sprak over vluchtelingen), Mario Giro (politicus en schrijver, sprak over terrorisme), Romano Prodi (voormalig voorzitter van de Europese Commissie, sprak over politiek en economie op wereldniveau), en Matteo Zuppi (de nieuwe aartsbisschop van Bologna; sprak over ‘kerk van de barmhartigheid’ zijn). Ook namen de bisschoppen deel aan een van de verschillende diensten aan de armen van de Gemeenschap van Sant’Egidio, namen ze deel aan het avondgebed van de gemeenschap, en gingen ze samen door de heilige deur van de basiliek ‘Sint Paulus buiten de muren’.

Blogs Nederlandse bisschop

De Nederlandse hulpbisschop van bisdom Haarlem-Amsterdam, mgr. Jan Hendriks (die een blog bijhoudt), was er ook bij. Hij schreef de volgende blogs over zijn belevenissen:

“Er is te veel haat…”

Zijn grote vluchtelingenkampen echt een goed idee?

Romano Prodi maakt zich zorgen over “barometer-politiek”

Als we niet tot het hart spreken gebeurt er niets

 

(foto: www.arsacal.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *