Het podcastfest van SQPN

De podcastseries van mediapriester Roderick Vonhögen en zijn vrolijke vriendjes en vriendinnetjes van sqpn.com (the star quest production network) behoren voor mij tot de leukste programma’s en online communities op het web. Het is een leuke en luchtige combinatie van lifestyle, entertainment, en katholiekheid. Het zal je trouwens verbazen hoeveel uren aan podcast je in een week kan luisteren op momenten als het wachten op de trein of het fietsen naar de universiteit. Zo lukt het me om veel van de series van SQPN te volgen. Om me te abonneren op de gratis SQPN shows op mijn Samsung Galaxy S2 gebruik ik de AntennaPod app. Hier een korte review van de shows die ik volg, en die je zeker eens zou moeten proberen!

The Break                                                                                                                                     

The Break is het leukste en meest gevarieerde programma van SQPN. Hierin praat mediapriester Roderick Vonhögen elke week een uur vol over films, series, social media, tablets, katholiek-zijn, gezondheid, lifestyle, en koetjes en kalfjes. “From the Simpsons to the sacraments, from technology to theology, this show features the cool and the classical, the past and the future, the trends and the tradition!” Iedereen zou deze show eens moeten beluisteren! Het leukst is om The Break te volgen en daarnaast één of twee andere shows van SQPN, afhankelijk van je interesses. Deze serie begon bijna 10 jaar gelden toen Roderick Vonhögen een podcastverslag maakte tijdens zijn bezoek aan Rome vanwege het overlijden van paus Johannes Paulus II, en het conclaaf waarin paus Benedictus XVI werd verkozen. Sindsdien is zijn podcast activiteit geëxplodeerd, en heeft hij een internationaal publiek. Hiermee organiseert hij ook conferenties over nieuwe media, waar katholieke hip-nerds en internetmissionarissen ervaringen kunnen uitwisselen, de eucharistie kunnen vieren, en met lightsabers kunnen spelen.

The Walk                                                                                                                                           

In The Walk gaat Roderick een uurtje wandelen of joggen in zijn woonplaats Amersfoort, en vertelt hij over koetjes en kalfjes: het weer, tripjes naar Rome, filmtrailers, zijn eeuwig volstromende inbox, gebed, pannekoeken… Luchtig en persoonlijk.

Catholic Weekend                                                                                                             

Catholic Weekend is een show zonder Roderick. Basically een groepje katholieke Amerikanen die een uur lang ouwehoeren en ondertussen ook serieuze thema’s bespreken. Hilarisch.

Secrets of the Hobbit                                                                                                         

Speculatie over de aankomende film, frame-by-frame traileranalyse, vergelijkingen met het werk van Tolkien, techtalk over CGI en 48 frames per second: Secrets of the Hobbit heeft het allemaal. Deze show begon al ruim voordat de eerste film opgenomen werd. Nog even en dan is het Tolkien filmavontuur wat Peter Jackson ons liet beleven voorbij, dus luister en beleef de laatste verwachting en spanning nog even mee, nu het nog kan!

Secrets of Star Wars                                                                                                                   

We gaan gouden tijden tegemoet met de uitbreiding van de legendarische en epische Star Wars saga met de films van J. J. Abrahams, gouden tijden die zullen beginnen in December 2015. Nieuws over de cast, speculatie over de verhaallijn, en gelekte studiofoto’s (kijk uit voor mogelijke spoilers in de analyse van de gelekte concept art) werden de afgelopen maanden al besproken in Secrets of Star Wars, maar nu de eerste teaser trailer van Star Wars 7: The Force Awakens is uitgekomen, begint het echt spannend te worden. We gaan een mooi podcastjaar tegemoet met deze show!

Tech to the Future                                                                                                                      

Lekker blaten over microfoons, slimme telefoons, draadloze toetsenborden, het nieuwe Android besturingssysteem… Tech to the Future heeft alle techtalk die je hartje begeert. En ook nog eens praktisch en toegepast! (zoals technische tips over het opzetten van een podcastserie of youtubekanaal). Een van de zojuist gelanceerde nieuwe shows van SQPN.

Pixel Play                                                                                                                                     

Games! In Pixel Play worden zowel indie-games als games uit de reguliere gamingindustrie besproken. De dubstep-jingles zijn wel even wennen wanneer je de rustiger muziek van de andere shows gewend bent. Een nieuwe show, geschikt voor die-hard game-addicts, maar ook leuk voor casual gamers of geïnteresseerden zoals ik, die graag op de hoogte willen blijven en wat willen horen over games, gewoon omdat het leuk is.

Dit zijn de shows waar ik naar luister en van geniet! SQPN heeft nog meer shows, dus kijk eens verder rond op hun site. Binnenkort op deze blog: een persoonlijke review over katholieke apps.

 

(featured image met toestemming van fr. Darryl Millette, Creative Commons CC-BY-NC-SA 3.0)

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief voor updates over deze blog: [wysija_form id=”4″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *