De twee beste vloggers van World Youth Days zijn niet katholiek

NIEUWS: De onbekende wereld van Jakob

Deze zomer werden de katholieke ‘Wereldjongerendagen’ in de Poolse stad Krakau in beeld gebracht door veel vloggers, maar de beste filmpjes kwamen van twee niet-katholieke deelnemers.

Jakob

13913811_1053224461399386_2973652076478733614_o

De niet-gelovige Jakob Koolschijn (18) uit Amsterdam maakte de docu ‘De onbekende wereld van Jakob‘, die ook op tv werd uitgezonden. Het is een erg mooie en goed gefilmde docu, waarin je goed ziet hoe Jakob door de vreugde en de saamhorigheid onder jongeren het evenement op een positieve manier kan meebeleven. Vooral mooi is het gedeelte over het ontmoeten van de daklozen bij de Gemeenschap van Sant’Egidio Praag.

Femmeke

wjdf

De protestantse Femmeke Riezebosch (27) maakte een serie vlogs waarin ze het katholieke evenement meebeleeft met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme. Ze sloot het af met een openhartige en humoristische terugblik waarin ze vooral spreekt over het inspirerende effect van paus Franciscus; ook schreef ze over de ups en downs van het katholicisme in Waarom je vooral (niet) katholiek moet worden.

Openhartig en nieuwsgierig

Het mooie aan deze docu’s/vlogs is de openhartigheid, de eerlijkheid, de nieuwsgierigheid van Jakob en Femmeke. Hierdoor lukt het hen niet alleen om een goede indruk te geven van het totaal unieke evenement wat de Wereldjongerendagen zijn (ik heb er zelf iets van kunnen meemaken in Keulen in 2005) maar ook om hun eigen unieke ervaringen hiervan te delen en over te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *